close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kennisbank |  Mijn woning Huurcontract opzeggen

Veelgestelde vragen over het opzeggen van de huur

Wanneer u gaat verhuizen, zegt u de huur op bij QuaWonen.

U kunt uw huur op elke dag van de maand opzeggen
Doe dit minimaal 1 maand voordat u wilt verhuizen. Valt de einddatum van de huur in het weekend? Dan is de eerste volgende werkdag, de laatste dag waarop u huurt.

Let op, hoe eerder u doorgeeft wanneer u gaat verhuizen, hoe sneller QuaWonen aan de slag kan met het vinden van een nieuwe huurder.

Hoe zeg ik de huur op

  • per telefoon:  088 799 66 36
  • per brief: Postbus 27, 2860 AA Bergambacht

U ontvangt een bevestiging van de huuropzegging. Hierin staat de afspraak voor de voorcontrole vermeld. Tijdens de voorcontrole lopen wij samen met u door de woning. We bespreken dan of er nog zaken zijn die u moet herstellen of repareren. Tijdens de voorcontrole spreken we ook een tijd af voor de eindcontrole.

Meer informatie over verhuizen?

Lees de brochure


 

De afspraak van de eerste controle maken we bij het opzeggen van de huur.

De voorcontrole
Tijdens de eerste controle bekijkt de medewerker van QuaWonen samen met u de aannemer de woning. Als u er geen bezwaar tegen heeft, maakt de medewerker foto's van de badkamer, toilet, keuken en eventuele overige ruimtes. De foto's worden gebruikt voor de woningadvertentie.

Meestal moet u nog werkzaamheden uitvoeren in de woning voordat de sleutel wordt ingenomen. De werkzaamheden worden in een inspectierapport genoteerd en door u en de medewerker ondertekend. U ontvangt hiervan een kopie.

We komen controleren of u de woning goed achterlaat
Bij de voorcontrole spraken we af wat u nog moest repareren. Bij de eindcontrole komen een van onze woonconsulenten en een opzichter van aannemer Bakker Arkel bij u langs. Zij controleren of u de reparaties goed heeft uitgevoerd. Is er iets niet in orde? Dan vertelt de opzichter wat wij nog moeten repareren en hoeveel dit kost. U betaalt deze kosten. Zorg dat u thuis bent bij de eindcontrole.

Na de eindcontrole levert u uw sleutels in
U krijgt dan ook binnen 6 weken u de laatste rekening.

In de meeste gevallen zal QuaWonen een huurwoning snel weer doorverhuren aan een volgende huurder. Kandidaat-huurders krijgen, na controle van hun gegevens, de mogelijkheid om de woning te bezichtigen. Daarna beslist de kandidaat-huurder of hij/zij de woning definitief accepteert.

Afspraak maken
Als vertrekkende huurder ontvangt u geen gegevens van de kandidaat huurder. De kandidaat huurder neemt zelf contact met u op om een afspraak te maken. Tijdens de bezichtiging kunt u de overname punten bespreken. Zowel u als de kandidaat-huurder ondertekenen hiervoor het formulier. Dit formulier ontvangt u bij de voorcontrole.

 

Elk jaar berekenen we hoeveel service- en/of stookkosten u maakte
We kijken dan of u te veel of te weinig heeft betaald. Het verschil krijgt u terug of betaalt u bij. Betaalde u minder dan 5 euro te weinig? Dan hoeft u niet bij te betalen. U krijgt voor 1 juli een rekening.

U krijgt aan het eind van het jaar de rekening als u verhuist
U kunt helaas niet eerder afrekenen. We weten dan namelijk nog niet wat de kosten zijn.

Heeft u vragen over uw rekening?
Bel ons dan op 088-799 66 36. We leggen het graag aan u uit.

Veelgestelde vragen over woningruil

U kunt alleen van woning ruilen als u voldoet aan de voorwaarden
Dit zijn onze voorwaarden:

  • U bent minimaal 1 jaar huurder van uw huidige woning
  • Uw woning past bij het aantal mensen dat in uw woning komt wonen.
  • Uw woning past bij het inkomen van de nieuwe huurder. Hiervoor kijken we in de huurinkomenstabel.
  • U en de huurder met wie u ruilt hebben geen overlast veroorzaakt.
  • U en de huurder met wie u ruilt hebben de huur op tijd betaald.
  • U heeft toestemming van ons en de andere verhuurder (als die er is).

Krijg ik een nieuwe huurovereenkomst bij woningruil?
U krijgt een nieuw huurovereenkomst als u van woning ruilt. U en de huurder met wie u ruilt krijgen een nieuwe huurovereenkomst. Dat
betekent ook dat we opnieuw de huurprijs bepalen.

U kunt van woning ruilen als u allebei minimaal een jaar in de nieuwe woning blijft wonen
Wilt u van woning ruilen met een andere huurder? Dat kan als u allebei minimaal een jaar in uw nieuwe woning blijft wonen. U kunt ruilen met iemand uit elke andere Nederlandse gemeente.

We bepalen opnieuw de huurprijs van uw woning als u van woning ruilt
Deze huurprijs gaat de huurder met wie u wilt ruilen betalen.

Heeft u iemand gevonden die van woning wil ruilen? EN u voldoet aan de voorwaarden? Dan kunt u woningruil aanvragen.

U kunt van woning ruilen in 7 stappen

  1. U en de huurder met wie u wilt ruilen vullen het formulier Woningruil in: formulier-aanvraag-Woningruil.pdf. Wij onderzoeken of u voldoet aan de voorwaarden.
  2. Wij nodigen u uit voor een gesprek op kantoor.
  3. Wij beslissen of u van woning mag ruilen. Gaan we akkoord? Dan zetten we dit op papier. Let op: ruil niet zonder onze toestemming. Zo voorkomt u dat u uw huis uit moet. U mag uw woning namelijk niet aan iemand anders geven die daar geen recht op heeft.
  4. Wij controleren uw woning. We kijken dan of u nog iets moet repareren. Heeft u zelf zaken veranderd in uw woning? Dan bepalen we ook of die mogen blijven of niet.
  5. U maakt afspraken met de nieuwe huurder over uw woning. Dit zijn bijvoorbeeld afspraken over of u nog een verandering terugdraait.
         En over of u nog spullen laat overnemen door de nieuwe huurder.
  6. U en de huurder met wie u wilt ruilen ondertekenen een overnameformulier. Hierop staan de afspraken die u maakte over het overnemen van spullen.
  7. U en de huurder met wie u wilt ruilen tekenen de nieuwe huurcontracten. De datum waarop uw nieuwe huurcontract ingaat bepaalt u in overleg met ons. Vanaf deze datum gaat het huurcontract in voor de nieuwe huurder. Nu kan de woningruil doorgaan.