close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Woningbouwvereniging Beter Wonen en Stichting QuaWonen spreken wens uit om samen verder te gaan.

Beter Wonen Ammerstol en QuaWonen ondertekenen intentieovereenkomst

Woningbouwvereniging Beter Wonen in Ammerstol en Stichting QuaWonen in Bergambacht hebben de wens naar elkaar uitgesproken dat ze willen fuseren. Dit is bekrachtigd in een intentieovereenkomst die op woensdag 5 juli 2023 in Bergambacht is ondertekend.

Het voortbestaan van Woningbouwvereniging Beter Wonen Ammerstol als zelfstandige organisatie staat onder druk, onder andere vanwege de regelgeving van de afgelopen jaren. De woningbouwvereniging heeft ook te maken met flinke uitdagingen zoals woningnood, verduurzamen en opvang van de vergrijzing. Het bestuur heeft in nauwe samenwerking met de huurdersorganisatie gezocht naar een goede oplossing en op de ledenvergadering besloten een fusie met QuaWonen te onderzoeken.  

Stichting QuaWonen, woningcorporatie van de Krimpenerwaard, is geïnteresseerd in de fusie. Voor QuaWonen betekent de fusie een uitbreiding van activiteiten in de kern Ammerstol, die past binnen de doelstelling van de corporatie. Voor QuaWonen is het belangrijk dat de sociale woongemeenschap in de dorpskern behouden blijft.

Met het ondertekenen van de intentieovereenkomst worden dit jaar de diverse criteria voor een fusie onderzocht en worden er afspraken gemaakt waar beide partijen zich goed bij voelen.

Foto: directeur-bestuurder Beter Wonen Ammerstol Theo Stubbé en directeur-bestuurder QuaWonen Dennis Gerlof ondertekenen de intentieovereenkomst. Foto gemaakt door Wijntjes Fotografie.